Kjør trygt med  Android Auto

2021-02-08

Ved hjelp av talekommandoer kan du operere dine favoritt- applikasjoner trygt mens du kjører. Sjekk om bilens underholdningssystem har Android Auto.

Programvaren er innebygd i de fleste biler for å hjelpe deg å kjøre tryggere. Mest sannsynlig vil du også kjøre raskere dit du skal, fordi du takket være Android Auto for eksempel kan bruke googles navigasjons app i stedet for bilens utdaterte kartsystem. I følge TEK.no lanseres snart systemet i Norge.

Kjør tryggere og raskere

Android Auto er Googles innsats for å tillate deg å bruke Android-appene dine mer trygt og praktisk mens du er i bilen din. Det er en programvareplattform som finnes i mange biler og i premium bilstereo oppgraderinger. Hvis bilen din har Android Auto, kan du koble den til telefonen din ved hjelp av en USB-kabel. Når du gjør det, vises Android Auto-grensesnittet på bilens infotainment-skjerm.

Hovedfunksjonene i Android Auto inkluderer Google Maps-navigasjon. Fra Google-kontoen din kan bilen din enkelt dirigere deg til destinasjoner du har søkt etter på datamaskinen din eller tidligere brukt på telefonen. Du kan bruke talekommandoer til å lage ruter, få trafikkvarsler i sanntid og legge til veipunkter langs ruten din.

Hvis du liker kasinospill kan du til og med benytte systemet til morsomme spill, eller se en Netflix film hvis du har stanset for å ta en pause i kjøringen. Har man først blitt vant til Android Auto er det enkelt i bruk, og sørger for at du på en sikker måte kan ferdes i trafikken.

Snakk med systemet

Android Auto gjør telefonen til et håndfritt kommunikasjonsverktøy fordi du kan høre tekstmeldinger ved å lese høyt og svare med stemmen din. Du kan også ringe med talekommandoer. Dermed virker også Google Assistenten som du kan hente frem med de magiske ordene Hei Google.

Du kan stille generelle spørsmål som Google vil undersøke for deg, angi navigasjons mål, ringe og lese tekstmeldingene dine høyt. Mange apper fungerer også med tjenesten.

Alle moderne Android-telefoner fungerer med Android Auto, men du må ha Android 6 eller nyere, og ha internett, fordi telefonen må ha internettilgang for å virke bra. Har du Android 10 eller nyere, trenger du ikke å installere noe, men på eldre telefoner må du kanskje installere Android Auto-appen først.

Du må stort sett koble telefonen til bilen via USB, men det finnes  premium bilstereoer fra Pioneer, JVC og Kenwood som kobles trådløst

Veien

Standard på veien

Utrolig mange biler leveres med Android Auto innebygd enten som standard, eller som en del av en oppgraderingspakke. I mange tilfeller velger bilprodusenter å implementere både Android Auto og Apples Car Play, slik at du kan få lignende funksjoner uavhengig av hvilken type telefon du har.

Bilder som BMW, Buick, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, Volkswagen og mange andre har dette som standard. For å se en komplett kompatibilitetsliste over bilmerker og modeller, kan du gå til Googles liste over Android Auto-kompatible biler og stereoanlegg.

Ifølge Roshan Khan, Googles produktsjef for Android Auto, har de jobbet mye for at du som bruker kan styre Android Auto, uansett hvilken maskinvare du har tilgjengelig i din bil.